PILLANTÁS AZ ÉGRE – TETŐABLAKOK

2015. november 11.

02
Csillagokat számlálva tudunk elaludni és a hold is beköszön az álmunkba. Közvetlen kapcsolat az égbolttal és a külvilággal, tökéletes benapozás, könnyed légcsere. Ezt mind tudja a tetőablak.

03
A kis építési telkek, az alacsony építménymagasságok és alapterületek racionális kihasználása mind egyenes következményei a tetőtér-beépítéseknek. A régi házak klasszikus padlásterei eltűntek és ma már szinte luxusnak számít, ha üresen marad. Oromfalas tetőtereknél még használhatunk hagyományos, függőleges síkú ablakokat a szélső helyiségekben, de az épület közepén vagy teljes sátortető esetén szinte megkerülhetetlen a tetőablakok használata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A tetősíkban elhelyezett ablak egy teljesen jó és bevált megoldás a tetőtéri lakásoknál a fény és a friss levegő biztosítására. Ezek az ablakok akár új építésű, akár utólagos tetőtér beépítések esetén is egyformán használhatóak.

A tetőablak rendszerek úgy lettek kitalálva, hogy könnyedén beilleszthetőek legyenek a szarufák közé. Így utólagos beépítésnél is kevés bontással és gyors megoldással kecsegtet.

07
A tetőterek hátránya, hogy gyorsabban melegszenek fel a házunk többi teréhez képest. Ebben is segítséget nyújt egy modern tetőablak a kiegészítő külső árnyékolóival, redőny vagy hővédő roló formájában. A külső hővédelem mellett a belső függönyök is használhatóbbá és konformosabbá teszik mindennapjainkat. Ezzel még nem értek véget a kiegészítő extrák, mert ebben az ablakszerkezetben a szúnyogok ellen is van megoldás.

Sorolhatóság…

04A tetőablakok hatalmas lehetőséget biztosítanak design terén. Egyedi ablakok gyártása nélkül csupán a kereskedelemben kapható termékek variálásával is könnyedén megnövelhetjük a belső esztétikai értéket, növelhetjük a fényfelületet. Természetesen akár egyetlen ablakot is elhelyezhetünk, és már az is nagyban megnöveli a komfortfokozatot, de ennél sokkal több lehetőség áll rendelkezésre. A sorolhatóságnak köszönhetően megnövelhetjük a bevilágító felületet, akár vízszintes, akár függőleges irányban, sőt, akár mindkét irányban egyszerre. Ezek a sorolt ablakfelületek a luxus télikert és az üvegtető előnyeit nyújtják elérhető áron.

Fokozva az élvezeteket, erkéllyé átalakítható tetőablak is kapható. Egyetlen könnyen beépíthető elemmel egyszerre jutunk a nagyfelületű ablakhoz és egy mozdulattal átalakuló franciaerkélyhez.

01
Egyéb üvegezési megoldások is léteznek a tetőterek megvilágítására, de egyedi jellege és a szigetelési megoldások miatt mind sokkal nagyobb költséggel járnak.

A tetőablak nagyon jó megoldás szinte minden hasonló estben. Egyesíti mindazokat az előnyöket, amelyek kiszolgálják és segítik a tetőtereink használhatóságát.

Mindenképpen kérjük szakértő segítségét, mert hibás termék vagy beépítés sok-sok kellemetlenséget okozhat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.