Laminált és vízálló? Miért ne!

2015. augusztus 14.

27615---discovery-4v---verden-oak-graphitÉrdemes néhány szempontot átgondolnunk, mielőtt arról döntenénk, milyen parkettát választunk otthonunkba.
Az utóbbi időben a laminált parkettagyártás – a fogyasztói igényeknek eleget téve – bővítette termékpalettáját.

27669---Neutral-Eiche-Brett-AKCIOS---L81_aranzacja
A hagyományos fa parketták mellett megjelenő laminált parketták elsődleges előnye a kedvezőbb árfekvés, a könnyebb fektethetőség, és a kisebb szerkezeti vastagság. Az elmúlt években a laminált parketták sokat fejlődtek: megjelentek a nagy kopásállóságú, magas színvonalú, exkluzív termékek is. Amikor azt mérlegeljük, hogy fa vagy laminált parkettát válasszunk, több szempontot is figyelembe vehetünk.

29984---Life-Oak-Michigan---L875_aranzacja
Az egyik nagyon fontos kérdés a padlófűtés és a parketta burkolat egymáshoz való viszonya. A padlófűtés megjelenésével egy kicsit visszaszorult a hagyományos parketták alkalmazása, mivel ezeket nem lehet együtt alkalmazni. A kiszáradás miatti vetemedés és deformáció sok problémát okoz, melyet megelőzhetünk a laminált parketta használatával, amit nem zavar a padlófűtés.

33756---adventure-4v---daĘb-anderson
A magas színvonalú laminált parketták nem tartalmaznak PVC-t, PCB-t, illetve egyéb vegyi kötőanyagokat sem, kizárólag természetes anyagokból készülnek. Nagy kopásállóságuknak köszönhetően évek múltával sem sérül a felületük.

37308---Modena-Pine---D-6009_vfuga_aranzacja
A másik nagyon fontos szempont a parketta és a víz kölcsönhatása. A tömörfa parkettáknak nem okoz gondot egy kevés víz, de a laminált parketták érzékenyebben reagálnak a vízre. Amennyiben víz éri őket, mielőbb fel kell törölni, mert felszívhatják a vizet és felpúposodhatnak. Ez sokáig nagymértékben korlátozta a laminált parketták alkalmazását.

37310---Catania-Spruce---aranzacja
Az elmúlt években azonban megjelentek a piacon a vízálló parketták, melyek jól bírják a nagy páraterhelést. Különleges bevonatuknak köszönhetően jól alkalmazhatóak vizes helyiségekben, konyhákban, fürdőkben is. Jól tisztítható, antibakteriális, penészmentes, antiallergén felületet biztosítanak. A Classen NEO vízálló laminált padlóburkolat családja egyszerre felel meg a kor letisztult esztétikai és a környezeti kihívásainak. 

37801---Nevada-Walnut---L3673---aranzacjaAmennyiben laminált padlót szeretnénk, de eddig féltünk a víz okozta problémáktól, forduljunk bizalommal az újHÁZ Centrum munkatársaihoz, akik készséggel válaszolnak felmerülő kérdéseinkre.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.