Üveg, víz és virág - dobjuk fel lakásunkat friss virággal

2015. július 8.

1

Mára mindenkinek virágba borult a kertje. Menjünk ki, vágjunk le egyet, és tegyük vele otthonosabbá lakásunkat. Sokszor elég csak egy szál, és minden szebbnek tűnik. A friss virágnak egyedi varázsa van, látszik benne a gondoskodás, a növények szeretete, és mindenki tudja, “aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”.

Ha megtehetjük, úgy ültessük a kertbe a virágokat, hogy jusson elegendő dekorációs célokra is. Amennyiben van egy kis tehetségünk a virágkötészethez, vágjunk bele bátran. Ha nincs, az se baj; akkor próbáljunk biztosra menni. Egy szál virággal nem tévedhetünk nagyot, de az egyforma színű vagy árnyalatú csokor is biztos siker.

A frissen vágott virághoz kell még két összetevő. Az életet jelentő víz, és ami keretbe fogja az egészet, a váza. Itt kezd bonyolódni a történet, mivel egy váza önmagában is meghatározó dekorációs elem.

Vigyázzunk, nehogy megöljük a friss virág adta élményt egy eltúlzott vázával.

Először is próbálkozzunk egyszerű formájú, ha lehet, egyszínű darabbal, hogy a virágon maradjon a hangsúly.

7

Mutatunk egy biztos módszert. A siker garantált!

A titok az átláthatóságban rejlik. Gyakori az üveg építészeti és belsőépítészeti használata. Transzparens tulajdonsága miatt gyakran értelmezzük láthatatlannak.

Az üveg vázák “szinte” észrevétlenül tálalják elénk a frissen vágott virág élményét. Teljesen megfelelnek az elvárt funkciónak és alázattal kiszolgálják azt. Egyben tartják a virágot és az őt körülölelő vizet.

2

Sőt ennél sokkal többre hivatottak. Előtérbe helyezik a növények szárait, ezzel teljesen megváltoztatják az összképet. A virág szára hangsúlyos vertikális elemmé válik. Az egységes függőleges zöld elemek textúrája teszi még látványosabbá a kompozíciót. Az üveg és a víz átlátszó, így a váza mögött illetve alatta lévő elemek is megjelennek a végső képben.

6

További design lehetőségeket biztosít az üveg váza formája. Négyzetes hasábnál vagy egy hengeres vázánál egy tömegben jelennek meg a virágok dús hatást keltve. Egy hosszú lapos váza esetén olyan, mintha a térben egy sorba ültettük volna a virágainkat.

Összegezve, a virág mindig jó ötlet. Vegyünk, szedjünk a természetben, vagy neveljünk a kertben és próbáljuk ki az üvegváza adta lehetőségeket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.