Szőrös falak – puha érzés

2015. május 13.

kep_001Képzeljük el, hogy nem kell félnünk, hogy koszosak vagy festékesek leszünk a faltól, és nem lesz hideg, ha nekidőlünk.

kep_002
Képzeljük el, hogy puha, meleg, izgalmas falfelület fogad minket, ami mellé szívesen odakuporodunk.  Átölelhetjük és akár bele is túrhatunk a „hajába”.

kep_003
Csak egy kicsit kell elvonatkoztatnunk az általánosan megszokott falfelületektől, és máris megdöbbentő hatást érhetünk el.

kep_004Csupán annyit kell tennünk, hogy a megvásárolt szőnyeget, padlószőnyeget nem a padlóra, hanem a falra tesszük. Így teljesen megváltozik a felülethez fűződő viszonyunk. Színes, szőrös, és puha lesz. Egy kis képzelőerővel szinte bármit létrehozhatunk, s mindezt egyszerű eszközökkel.

Kitchen bench
Ez pontosan olyan, mintha tapétát tennénk a falra, csak a klasszikus tapétát szőnyeggel vagy más kárpitozott felülettel helyettesítjük.

kep_007
A puha fal igénye nem új keletű. Nagyon sok történelmi példát találhatunk klasszikus kárpitozott falburkolásra vagy textillel burkolt falakra.

kep_008
A szivacsos kárpitok puha érzést kölcsönöznek a térnek, rugalmassá teszik azt.. Kárpitozással különböző érdekes formákat és mintákat hozhatunk létre. Anyaga lehet textil vagy bőr is.

kep_009
A forma és a funkció igényének függvényében élhetjük ki kreativitásunkat. Burkolhatjuk az egész falfelületet, vagy egyes kiemelt részeket. Lehet egységes felületű vagy téglaszerűen kazettás.

kep_010Keleten nagy hagyománya van a faliszőnyegeknek, gyakorlatilag minden felületet, földet és falat szőnyeggel borítanak. Európában leggyakrabban ülő vagy fekvő felületek mögé és mellé alkalmazzák, hogy a különböző élethelyzetekben ne a hideg, kemény fallal érintkezzünk, hanem egy puha meleg felülettel.

kep_011
A szőrös, puha felületek sokszor sokkal izgalmasabb élményt nyújtanak, de be kell valljuk, hogy tisztításuk jóval körülményesebb, ezért a mai allergiás időkben használata fokozott körültekintést igényel.

A bőrkárpitok könnyen moshatók és egyszerűbb a tisztántartásuk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.