Fürdőszobai tárolás

2015. május 5.

01
Mit tegyünk, ha a fürdőszoba a lakás legkisebb része? Dobjuk fel praktikus és világos színű bútorokkal! Variáljunk tükrökkel, tegyünk fel polcokat, egyszóval alakítsuk okosan!

02
Ma már rengeteg ötletes fürdőszobai berendezéssel találkozhatunk. Lássunk néhány példát, amelyek leváltják az unalmas képet és jól használhatóvá, érdekessé, vagy éppen világossá varázsolják kicsi helyiségünket!

03
Leggyakoribb probléma, hogy egy apró fürdőszobát többen használnak, így sokféle igényt ki kell szolgálnia és rengeteg tisztálkodószert el kell nyelnie. Kicsi fürdőkben így igyekszünk minden helyet kihasználni. Ennek legokosabb módja, ha pultra ültetjük a mosdót, így egy fiókos szekrényt tudunk alá helyezni, a pulton pedig tárolhatjuk a leggyakrabban használt piperecikkeket. Egy lebegő szekrénnyel megkönnyítjük a bútor alatti takarítást, ugyanakkor légiessé válik a látvány is. Amennyiben a pult nem elég pakolófelület, a tükör alá szereljünk üvegpolcot, amely anyagának köszönhetően könnyed, ugyanakkor hosszú tárolófelületet jelent.

04Nyitott polcokkal szintén tágas érzést kelthetünk, ha azonban nem szeretnénk állandóan port takarítani, rejtsük dobozokba a használati tárgyakat, rendszerezzünk, így mindent gyorsan és kényelmesen elérhetünk.

05
Ha kicsi a fürdő, használjunk nagy, tükrös bútorokat; ha ez nem megoldható, akkor variálhatunk a világítással. Ne csak általános fényt használjunk, hanem alkalmazzunk spotokat, a tükör köré led-csíkot, két oldalára falikarokat, és máris barátságosabb lesz a helyzet.

06
Ha nagy belmagasságú a fürdőnk, használjuk ki, hiszen magas bútoraink sok mindent elnyelnek, kis létrával könnyebben elérhetjük a magasabb részeket, ahova azonban érdemes csak a ritkán használt dolgokat tennünk.

07
Tágas fürdőkben igazán könnyűnek tűnik a bútorok elhelyezése, így dobjuk fel élénk színekkel, csillogó felületekkel, hogy ne váljon unalmassá. Itt aztán telepakolhatjuk a falakat polcokkal, függőleges és vízszintes bútorokat variálhatunk, eldönthetjük, hogy lebegő, tömör vagy földön álló bútorokat részesítünk előnyben.

08
Amennyiben lehetőség adódik rá, már az új fürdőszoba tervezésénél figyeljünk a falba süllyesztett fülkék kialakítására, akár a vécé mögötti parapetfalon, akár zuhanyfülkében, majd világítsuk meg led-fénnyel, így igazi kis ékszerdobozt kaphatunk.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.