VEGYEM VAGY CSINÁLTASSAM? A KONYHABÚTOROK ÚTVESZTŐJÉBEN

2015. február 10.

kep_002Amikor konyhabútort szeretnénk, mindig felmerül a kérdés: „Vegyük vagy csináltassuk?”.

Megpróbáljuk felvázolni a lehetőségeket, azok előnyeit, hátrányait és segíteni mindenkinek megtalálni a megfelelő megoldást.  

A vásárlásnak két módja létezik, egy olcsóbb és egy drágább. 

kep_003
Az egyik a csináld magad módszeren alapuló kiválasztom, hazaviszem, összerakom konyhák. Ez teljesen jó megoldás azok számára, akik kellően kreatívak ahhoz, hogy kitalálják, majd összerakják maguknak a konyhájukat. Itt a saját alkotás öröme is megadatik és nem elhanyagolható, hogy ez a legolcsóbb megoldás. Minőségben jó és megfelelő kreativitással szinte minden ötlet megvalósítható az elemkészletekből.

kep_004
A másik megoldás jóval drágább az előzőnél. Ezek a nagy tradícióval rendelkező konyhastúdiók termékei. Ebben az esetben is egy bizonyos elemkészletből, illetve típus bútorokból lehet választani. Itt mindenképpen megtervezik a konyhánkat, hogy lássuk hogyan fog kinézni és pontosan milyen elemek kerülnek bele. A típusokon belül lehet kisebb változtatásokat esetleg kiegészítőket kérni. A kiválasztott konyhát házhoz szállítják és a konyhastúdió szakemberei, otthonunkban készre szerelik a bútort. Ez a megoldás már átmenetet képez a csináltatott konyhabútorok felé.

Mire figyeljünk, ha csináltatjuk a konyhabútort?

kep_005
A konyhabútor a képzelőerőnkre van bízva, szinte semmi sem korlátoz bennünket az alkotásban, persze a praktikus szabályokat érdemes betartani. Itt semmi sincs előre legyártva, mindent akkorára és olyanra készítenek, amilyennek megálmodtuk.

kep_006Először is kell egy jó terv, amit egy belsőépítész, vagy konyhatervező, esetleg mi magunk elkészítünk. Kell egy jó asztalos, aki legyártja és összeszereli a bútort és megvalósítja a terveinket. Bármely létező vasalatból választhatunk, bármilyen színt vagy anyagot hozzárendelhetünk a konyhához.  Így akár csempével is burkolhatjuk a munkapultot, mivel ezt a megoldást nem nagyon választhatjuk a konyhastúdióknál.

Vegyes megoldások is léteznek, amikor egy részét megvesszük a konyhának, majd kiegészítőkkel a saját képünkre formáljuk.

Összefoglalva:

Mérjük fel az anyagi lehetőségeinket, menyit akarunk költeni.

Döntsük el, akarunk vagy tudunk-e bútort szerelni?

Szeretnék-e egy neves konyhastúdió konyhakölteményeiből választani?

Akarunk-e élni az alkotás teljes szabadságával?

Az árak kalkulálásánál ne felejtsük el a konyhagépeket is beleszámolni a költségkeretbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.