Ezért érdemes borozni - Borosüveg lámpák

2015. január 13.

Vegyünk egy jó bort és élvezzük a szőlődombok és a napsütés szülte finom italt.

kep_001
A végén tartsuk meg az üveget, mivel azt tudni kell, hogy minél jobb a bor, annál kevésbé váltják vissza az üvegét. Mi meg ugyebár egy jó borról beszéltünk. Ha már nem dobtuk ki az üveget, üvegeket (több bor több üveg) készítsünk lámpát belőlük.

kep_012
Lehet ez álló, fali, asztali vagy mennyezeti lámpa is. Használhatjuk fő világításnak vagy kiegészítő hangulat világításként is. A lehetőségek száma szinte határtalan.

Biztosra úgy mehetünk, ha megvásároljuk a lámpa elektronikai részét készen. Ez nem egy nagy összeg, és így már van is egy világító eszközünk, tehát csak a búra hiányzik.

Térjünk vissza a borosüvegre.

kep_005
A legegyszerűbb megoldás, ha rajtuk hagyjuk a címkéket és felülről belevezetjük a fényforrást. Helyezzünk több üveget egy csoportba kihasználva palackok különbözőségét. Már kész is az olcsó, újrafelhasznált világítós dekoráció.

kep_004Asztali lámpának használva kis lámpaernyővel kiegészítve, még romantikusabb hatást érhetünk el. Ezek után fel is függeszthetjük őket. Akár egyesével vagy egy kis fém keret készítése után csoportosan, csillárszerű kivitelben.

kep_011Nagyon sok játéklehetőség kínálkozik attól függően, hogy az üvegek méretével vagy színével szeretnénk játszani. A fehér áttetsző üvegtől a szürkésen keresztül, a zöldig terjed a színskála. A zöld itt nem extra, a zöld üveg alacsonyabb minőséget képvisel magasabb vas tartalma miatt.  A fehér drágább, mivel azt az alapanyag tisztítása révén érik el. Egyéb színek és design hatások megvalósításához, festésre vagy egyéb utómunkálatokra van szükség. Amennyiben érdekes mintákat hozunk létre az üveg felületén, azok visszaköszönnek a falon, ahogy kivetülve körbelengenek minket.

kep_008Látványos megoldás, ha készíteni akarunk egy bárpultot vagy egy látványos falfelületet a szobánkban, a borosüvegeket megvilágítva felületként alkalmazni. Egyszerűen helyezzük egymásra az üres üvegeinket, falat képezve belőlük és helyezzünk a borosüveg fal mögé egy lámpát. Az üveg ingyen volt, sőt addig sem szennyeztük a környezetet, fényforrás is akad otthon, de ilyen látvány nincs minden házban.

kep_002
Mivel itt elektromos dolgokkal is dolgunk van, fokozottan figyeljünk, ha kell, kérjük szakember segítségét. Az izzók hőt termelnek, ezért a lámpáink megfelelő szellőzését is biztosítani kell a fényforrás tükrében.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.