Üvegbe zárt kincsek - Karácsonyi dekoráció 2 perc alatt

2014. december 16.

imagesA karácsonyi hangulatnak elengedhetetlen része a karácsonyi dekoráció. Ilyenkor a belső tereink teljesen átváltoznak. A bejárati ajtóra adventi koszorú kerül, a lakásba mindenhol apró, az ünnepre utaló jelzések ütik fel a fejüket, majd a végén a karácsonyfa is elfoglalja méltó helyét.

A hangulathoz hozzájárulnak a külső és belső világítások, az ablakdíszek, az ünnepi teríték, az asztaldíszek és az egyéb dekorációs elemek.

Egy nagyon egyszerű és látványos tippel próbálunk hozzájárulni a belső hangulat fokozásához. Ráadásul ez egy nagyon gyorsan elkészíthető látványelem.

Lássuk a receptet.

kep_005
Vegyünk egy üveg vázát, hengert vagy egy nagyobb üveggömböt. Esetleg egy poharat, boros üveget, befőttes üveget vagy bármi hasonlót, ami otthon fellelhető.

Ez után nincs más dolgunk, mint hogy megtöltsük varázslattal. Egyszerűbb esetben rakjuk tele gyümölccsel vagy tegyük bele az éppen nem használt karácsonyfa díszeinket. Az is nagyon ötletes megoldás, ha csak simán beletuszkoljuk a karácsonyfaizzókat. Pár perc munka, hatalmas hatás.

Esetleg fordítsuk meg a pezsgős poharakat. A pohárba, a pohár alá tegyünk zöld növénydíszítést, a tetejére egy-egy mécsest.

A fenti megoldásokat vegyesen is alkalmazhatjuk. De aki 2 percnél többet is rászánna a dekoráció elkészítésére, további anyagokat is bevonhat a játékba.

kep_002
Liszt, apró fehér kavics használata, helyettesíti és megidézi a havat. A dekor üveggyöngyök még csillogóbbá, és így ünnepélyesebbé teszik az elkészített művet. Üvegtálunkat kitölthetjük zselével, ami újabb kreatív kapukat nyit meg előttünk, kihasználva az üveg és a zselé átlátszóságát. Mindezt még megtoldjuk gyertyákkal és máris elkészült, az egyedi karácsonyi díszünk.

kep_004
A fentieken kívül még számtalan dogot használhatunk kitöltőelemként. A nyáron összegyűjtött kavicsokat, esetleg kagylókat, de a papírgalacsinná összegyűrt selyempapír is szép látvány.

Ezzel a megoldással sok időt, pénzt spórolhatunk, kiélhetjük kreativitásunkat és nem utolsó sorban élvezhetjük a saját kézzel gyártott látványelem okozta örömet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.