Gabion rendszerek

2014. augusztus 26.

Kocka alakú rács és kő van benne. Mindenki látta már, mindenkinek tetszik, de hogy hívják? A válasz GABION.

kep_001
A Gabion rendszer nem más, mint dróthálóból kialakított fém dobozok, konténerek, amit legtöbbször kőtörmelékkel töltenek meg. Egy olyan áttört keretrendszer, amely összetartja a belehelyezett anyagokat. A „drótkosarunkat” tetszőleges méretűre kérhetjük, így felhasználási területe is szerteágazik.

kep_007
Készíthetünk belőle támfalat, kerítést, dekorációs elválasztó pengefalat, de akár a házunkat is beboríthatjuk vele. Készíthetünk padot vagy egyéb utcabútort. Belsőépítészeti felhasználása is egyre gyakoribb.

kep_011A legelterjedtebb felhasználási területe a kerítés és a támfal. Előnyük, hogy elkészülése után gondozásmentes. Támfalként az elemes rendszere miatt felveszi az estleges földmozgásokat, süllyedéseket és így repedésmentesen helytáll. Megfelelő méretezéssel nagyméretű földtömeget is képes megtartani.

A Gabion rendszer igazi érdekessége, hogy különböző típusú, színű és méretű követ is használhatunk. Ezáltal egyedi kerítést és támfalakat készíthetünk. Ennél még izgalmasabb, hogy a rácsot „bármilyen” anyaggal feltölthetjük. Bármilyen anyagot belehelyezhetünk, ha annak nagysága meghaladja a rács sűrűségét.

kep_008
Az kő után az üvegtörmelék az egyik leggyakoribb töltőanyag. Az üveg anyagából és színéből adódó egyedi megjelenés mellett az anyag transzparenciája is kimagasló. Ezt kihasználva átvilágíthatjuk az üvegtörmeléket. A hatás, amit ezzel elérünk, lélegzetelállító.

Nincs más dolgunk, mint hogy megálmodjuk, mire szeretnénk használni. 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.