TERMÉSZETESNEK TŰNŐ KÉSZBURKOLATOK

2015. június 3.

A drága burkolatok mellett manapság egyre nagyobb mennyiségben fordulnak elő a természetes alapanyagból készült kő vagy tégla utánzatú lapok.

shutterstock_158486198A Delap burkolócsalád márvány és természetes kőzetek őrleményéből készül. A gyártástechnológiának és az alapanyagoknak köszönhetően rugalmas, színtartó, kopás-, hő- és fagyálló, ezért kültérre a megfelelő ragasztó használatával alkalmazható. A terméknek sajátmárkás ragasztója is létezik, így rendszerként felhasználva biztonságosan tudjuk alkalmazni. Az elem sarokélre hajlítható, felragasztva kikeményedik. Ragasztás után a védőfelület eltávolításával már a végleges felületben gyönyörködhetünk. A lapok vastagsága 4 mm körüli, mely a mintázat kialakításától függ. Az elemeket szikével vagy ollóval is vághatjuk. Íves felületre is egyszerűen készíthetjük. A struktúra véletlenszerű alakzatokból áll, de a színezést egyedi igényeinknek megfelelően is kérhetjük. Homlokzati hőszigetelő rendszerre ragasztható, de ilyen esetben a hőszigetelő rendszer gyártójának alkalmazási utasítását mindenféleképpen tartassuk be. A Delap burkolócsaládnál a hasított kő mellett lehetőség van nagyméretű dekor kőlapok használatára. A kő helyett azonban téglautánzatot is gyártanak, mely dísztégla vagy bontott tégla struktúrával készülhet.

shutterstock_56365975A Manu burkolatok is őrleményből készülnek. A természetes kövek összeválogatása után panelek készülnek, melyekről másolatot készítenek. Ennek köszönhetően lesz a burkolat felülete az eredeti kövekhez hasonló. A vastagsága akár 2 cm is lehet. A fény-árnyék felerősíti a rusztikusságát, mellyel szép belső felületeket kapunk. Bizonyos típusokat fugázni sem kell. Nagyon strapabíró, színtartó anyag, mely magas környezeti (sózás) hatásnak is ellenáll. A rusztikus felületek kialakításánál a sarokelemek segítségével folytonos felületet érhetünk el a falsíkok találkozásánál. Ez azért jelentős, mert korábban a síklapoknál a sarkok kiképzéseinél meglátszottak a lapok vékony bütűjei, amely az összhatást rontotta.

A rendszerek előnyei, hogy a súlyuk kisebb, mint a természetes köveké és a vegyi hatásoknak is jobban ellenállnak. Ezeknek köszönhetően kevesebb karbantartást igényelnek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.