Fürdőszobai kiegészítők rögzítési lehetőségei csempére II.

2014. november 18.

IMG_2489Egy kép vagy egy falióra elhelyezésének mikéntje a falon valószínűleg senkinek nem okoz nagyobb fejtörést. Rendelkezésre áll a szeg és kalapács, nehezebb tárgyak részére fúró, tipli és csavarok. De mit tehetünk, ha nem akarunk a burkolatban kijavíthatatlan kárt tenni, esetleg nincs módunk szegelni, vagy a falba fúrni? Milyen módon rögzíthetünk a vizes helységek falaira? A következő sorok ezekre a kérdésekre adnak választ.

IMG_2486Bizonyos tárgyakat tapadókorongos rögzítéssel is rögzíthetjük, megfelelő síkfelületre, erre azonban nagy súlyokat terhelni nem lehet, és annyira nem is tartós. Előnye viszont az, hogy szakértelmet, eszközt nem igényel és a kívánt hely szabadon változtatható. Értékes illetve nehéz vagy törékeny tárgyakat ne bízzunk azért erre a megoldásra, de törölközőt például nyugodt szívvel akaszthatunk ilyen kampóra.

IMG_2561Mostanában nagyon népszerű megoldás a ragasztás, melynél számos gyártó siet a segítségünkre. A legtöbb ragasztóhoz, csak egy kinyomó pisztoly szükséges, de vannak olyan változatok, amikhez az sem. Mindenképpen erre a célra használt ragasztót használjunk, a gyártó utasításainak figyelembevételével. Választáskor figyeljünk rá, hogy a ragasztó nedves helységben is használható legyen. A ragasztandó felületeket tisztítsuk meg a zsírtól és portól, valamint töröljük szárazra. Ezt követően lehet a szükséges mennyiséget a felületre felvinni, majd a tárgyat a megfelelő helyre felragasztani. A leírásnak megfelelően néhány másodpercig tartsuk erősen rányomva a felületre. Ilyenkor még korrigálhatunk, ha nem a megfelelő helyre került elsőre. A megfelelő száradási időt várjuk ki, nehéz tárgyak esetén, megfelelően támasszuk meg a végső száradási idő lejártáig. Ezek az értékek termékenként eltérőek lehetnek, ezért a felhasználási útmutatót mindenképpen nézzük meg.

Mindezen megoldások mellett léteznek kétoldalú ragasztó szalagok, melyeket kifejezetten fürdőszobai rögzítésre találtak ki. Ilyen például a kétoldalú tükörragasztó szalag vagy csík, mely tartós, biztonságos rögzítést tesz lehetővé.

A fentiekben említett lehetőségekkel jó néhány hasznos tanácsot kaphatott az olvasó, hogy a fürdőszobában, megfelelően tartósan és biztonságosan rögzíthesse hosszú időre használati tárgyait.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.