FALIÚJSÁG KÉSZÍTÉSE II.

2015. február 24.

IMG_5588Korábbi cikkünkben belekezdtünk egy témába, a faliújság készítésébe. Ismerkedjünk meg ezzel részletesebben. Ha nem volt szimpatikus a múltkor bemutatott hullámkartonból, és a hungarocellből készített faliújság, gondolkodhatunk egyéb anyagokban is. Például parafában. Parafa táblát a barkácsáruházak polcain biztosan találunk. Vegyük figyelembe, hogy a legvékonyabb tábla faliújságnak csak korlátozottan alkalmas. Hogy beleszúrhassuk a tűt, vagy a rajzszeget, nagyjából 1 cm vastagságú lapra lesz szükség. Ha környezettudatos anyagokból szeretnénk dolgozni, akkor is inkább a parafát javasoljuk használni a polisztirol táblákkal szemben.

Az így készített táblát viszont nem árt bekereteznünk. A barkácsáruházak polcairól válogathatunk faanyagot a keretezéshez, vagy egy régi képkeretet is újrahasznosíthatunk.

IMG_5591Amennyiben mellőznénk a rajzszeges, vagy a gombostűvel való rögzítést, gondolkozhatunk valami egészen más megoldásban is. A mágnessel való rögzítésnek nagy előnye, hogy a kifüggesztett anyag nem sérül, mégis stabilan rögzül. Irodákban, ahol megbeszélés közben gyorsan kell képeket, feliratokat cserélni, nagyon praktikus lehet.

A mágneses kifüggesztésre több mód is létezik. A lényeg, hogy mágnesezhető fémlemezzel próbálkozzunk. Az alumínium ezáltal kiesik a választható anyagok közül. Ugyanúgy dolgozhatunk kisebb táblában, mint a korábban említett hungarocell, vagy hullámkarton esetén.

IMG_5596Léteznek egyébként kimondottan irodai felhasználásra gyártott fali fémszalagok, melyet a vakolatra rögzítve ugyan megjelenésében nem feltűnésmentes, de felettébb praktikus megoldás lehet. a falra rögzülhet csavarozással, vagy ragasztással is.

A lehető legdiszkrétebb megoldás a mágnesezhető vakolat, vagy festék. Óvodákban lehet nagy hasznát venni a rajzok kifüggesztésénél. Ezek az anyagok hétköznapi típustársaikkal szemben finom fémreszeléket tartalmaznak. Felülete szerint teljesen olyanok, mint a hagyományos vakolatok, de azokkal ellentétben jól mágnesezhetőek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.