Nagynyomású mosók

2014. október 14.

28418068_sA nagynyomású mosókra sok esetben lehet szükség. Használhatjuk, terasz erkély, lakóautó, személygépkocsi, kerti gép, kerti bútor, stb. tisztítására. Lényege, hogy az otthoni kerti csapra csatlakoztatható. Erről a csapról veszi a szükséges vizet, ám a benne lévő motor segítségével, a víz nyomását többszörözi, akár 100 bár nyomást is elérve. Ezzel az erővel oldószer és vegyszer nélkül, vagy azzal kombinálva, igazán egyszerűen és nagy hatékonysággal távolíthatóak el a különböző szennyeződések.

Az eszközök gyártótól függetlenül, a legtöbb esetben gyorscsatlakozóval vannak ellátva, annak érdekében, hogy a vízhálózatra történő csatlakoztatása a felhasználó számára egyszerű legyen. Így könnyedén tudjuk telepíteni a kívánt helyre. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol az áramforrás és a vízhálózat elérhető.

32095899_sA berendezéseket többféleképpen lehet csoportosítani. Lehet hideg, illetve meleg vizes is, bár utóbbit általában nem lakossági felhasználásra ajánlják, ugyanúgy, mint a telepített vagy robbanó motorral szerelt verziót sem. A csoportosítás másik fajtája, a teljesítmény alapján történő besorolás. Itt a szállítandó vízmennyiség, valamint az elért nyomás a lényeg. Egy átlagos otthoni felhasználásra szánt kompakt eszköz 100-115 bár nyomást is elérhet és 350 l/óra vizet tol ki magából. Ezzel a teljesítménnyel már könnyedén lehet takarítani. Több fajta szórófejet szoktak a vásárolt eszközhöz adni, melyek más-más felhasználási területre vannak gyártva. Léteznek olyan gyártmányok, típusok melynek a víznyomást előállító pumpája könnyűfémből és nem műanyagból készül. Nyilván nem véletlenül, mert ezek az eszközök tartósabbak és strapabíróbbak műanyag társaiknál.

Mint mindenhol ezeknél is vannak kényelmi szempontok. Ilyen az a gyártmány, ahol a gép kerekeken, egy kényelmes kar segítségével húzható az egyik pontból át a másikba.

A vegyszert tároló és adagoló mosótartály lehet a gépbe építve, vagy egy csövön kivezetve egy általunk odahelyezet edénybe lógatva, vagy a mosófejre szerelve.

14832878_sA berendezés üzemeltetése előtt mindenképpen olvassuk el és tartsuk be a felhasználási és kezelési útmutatót, a helyes és biztonságos üzemeltetés miatt. Fontos, hogy személyt, illetve élő állatot tilos a berendezés vízsugarával locsolni, vagy mosni, mert sérülést okoz. Emellett figyeljünk arra, hogy törékeny kényes eszközöket, használati tárgyakat ne tisztítsunk vele.

Azt gondolom, hogy ez egy igen hasznos, praktikus és legfőképpen sokrétű felhasználást lehetővé tevő eszköz, mely minden, kerttel rendelkező barkácsolónak, egy praktikus segédeszköze lehet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.