Biztonsági redőnyrácsok

2014. augusztus 5.

racs_ szalay csaba _3Itt a nyár és egyre több szó esik otthonaink biztonságos védelméről. Egy korábbi cikkemben taglaltam a biztonsági rendszerek, berendezések egy jelentős részét, és azt, hogy a bűnözök, mi alapján választanak a legtöbb esetben célpontot. Azonban a biztonsági rácsok, ezen belül a redőnyrácsok kapnak most nagyobb figyelmet. Ennek oka az, hogy nagyon sokan azért nem csináltatnak rácsot az ablakaik, erkély illetve bejárati ajtóik elé, mert el szeretnék kerülni a bebörtönzöttség érzését. Pedig kétségtelen, hogy az egyik leghatásosabb biztonsági eszköz a rács. Jelen cikkemben éppen ezért egy olyan megoldásról ejtek szót, melynek lényege, hogy nyaraláskor, utazáskor, vagy éppen amikor a család nyugovóra tér, élvezhessék a rács okozta előnyöket és biztonságot, anélkül, hogy napközbe be lennének zárva.

racs_ szalay csaba _2A redőnyrács egy olyan, rács, amely egy sínben, kiviteltől függően vízszintes vagy függőleges irányban elcsúsztatható. A fentebb felsorolt előnyökön túl a másik előnye, hogy olyan helyeken is alkalmazható, ahol a folyamatos szellőzést meg kell tudni oldani, így egyéb biztonsági rendszer, mint például az ajtó nem jöhet szoba. Bár ez inkább ipari felhasználásnál gyakoribb. További előnye, a kis helyigénye miatt is igen népszerű, mert olyan helyekre is fel lehet szerelni, ahol egy szárnyas rács nem jöhet szóba a nyithatósága miatt.

Számos gyártó termékpalettája közül választhatunk, attól függően, hogy hova és milyen megjelenéssel szeretnénk azt használni.

Mozgatása történhet kézi erővel, vagy motorral is. Utóbbit mindenképpen nagy, nehéz rácsoknál érdemes így rendelni. Maga a motor lehet cső vagy tengelyvég motor is. További előnye a motoros kivitelnek az, hogy akár távvezérelt változatban is megrendelhetjük. Így a kaputechnikában már jól ismert távirányítók segítségével végezhetjük a redőny mozgatását.

racs_ szalay csaba _4A rács rendelkezik, fel- és eltolás elleni védelemmel is, így felfeszíteni a rácsot nem igazán lehet. A biztonságunk fokozása érdekében ezek a termékek rendelhetőek több ponton záródó zárrendszerrel. A zárrendszerük lehet lamellás vagy cilinderes is. Mivel a rácsoknak több kivitelük van és a megfelelő beszerelésük, rögzítésük ellengethetetlen a megfelelő funkcionalitás elérése érdekében, bízzuk inkább szakemberre.

Mindenképpen javasolt, hogy az olvasó, a biztonsági rács beépítésén gondolkodva vegye ezt a rendszert is számításba. Legyen szó panellakás erkélyének a megfelelő biztosításáról, nyaralóról, üdülőről vagy éppen családi házról.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.