Szúnyoghálók II.

2014. június 10.

12678592_sA szúnyogháló a nyári éjszakák egyik nagyon hasznos kelléke. Vagy nem szellőztetünk a hűvösebb éjszakai órák alatt, vagy pedig álmatlanul forgolódunk a helyünkön. A múlt héten találkozhattak a Barkácsblog hasábjain a szúnyoghálók témakörével. Most egy újabb összeállítás következik az összetettebb rovarhálók ismertetésével.

Létezik olyan szúnyogháló is, amely működése leginkább a redőnyökéhez hasonlít. Ezeket utólag is, illetve a redőnnyel együtt, egybeépítve is fel lehet szerelni. Mindkét esetben saját, a redőny sínétől eltérő vájatba csúszik a háló vissza a tokba. A pontos zárást úgy oldják meg, hogy a sínben sörték találhatóak, amelyek megakadályozzák a rovarok bemászását.

shutterstock_179972657Terasz vagy bejárati ajtókhoz olyan megoldást érdemes választani, amelyeket egyszerűen lehet nyitni illetve zárni. Itt a leggyakoribb az, amikor a keretet zsanér rögzíti a kerethez, a másik oldalon pedig egy mágnes biztosítja a zárást. Ezen megoldásoknál egy fogantyú segíti a kinyitást és zárást. A leggyakrabban a keretet középen megosztják merevítés gyanánt. Annak érdekében, hogy a háló minél jobban védve legyen a sérülésektől, a keret nem végig hálós, hanem egy, a foglalat anyagával legtöbbször megegyező lapot helyeznek el az alsó harmadában. Erre azért van szükség, hogy lábbal, ne sértsük fel a hálót. Kényelmes emberek pedig rendelhetnek olyan zsanérral ellátott megoldást, amely rugós, így nyitás után, a rugó visszazárja a keretet.

3123553_sAbban az esetben, ha az utóbbi megoldásra nem áll rendelkezésünkre elegendő hely, akkor elhúzható megoldásban is gondolkodhatunk. Ezt leggyakrabban akkor válasszuk, ha a keret beleütközne a falba, vagy akkor, amikor maga a keret nem férne el kinyitva.

Ezen felül lehet a probléma oka az is, ha nagy felületű nyílászárónál szeretnénk nyitható szúnyoghálót alkalmazni. Ezek többnyire terasz és erkély ajtók. Ebben az esetben a rovarhálóval feszített keret, egy alumínium sínbe csúszik.

Egy megfelelően választott és szerelt szúnyog, rovarháló választásával sok nyugodt és meghitt estét szerezhetünk magunknak és szeretteinknek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.